Gå rett til innhold
<
<
Grunnkurs for overgrepsmottak

Grunnkurs for overgrepsmottak

Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin (NKLM) arrangerer grunnkurs for overgrepsmottak i Bergen 18.-19. mars 2024, på Raddison Blu Royal Hotel

Om kurset

Grunnkurset er praktisk orientert med fokus på de ulike arbeidsoppgaver for ansatte i overgrepsmottak. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne grunnleggende kunnskaper som er nødvendig for å utføre helsefaglig arbeid i møte med overgrepsutsatte på en forsvarlig måte, og i tråd med Nasjonal faglig retningslinje for kvalitet og kompetanse i overgrepsmottak:
Retningslinjen.

Kurset som arrangeres nå er tilsvarende tidligere kurs og er først og fremst et tilbud til nye medarbeidere. Har noen deltatt på tidligere kurs og ønsker en oppfriskning, er det muligheter for det, men nye vil bli prioritert.

Les mer om grunnkurset på våre nettsider: Grunnkurs for overgrepsmottak

Pris og overnatting

Kurset er gratis, og lunsj og middag er inkludert for alle deltakere. NKLM dekker også overnatting fra 18.-19. mars for de som kommer tilreisende, og det vil bli reservert hotellrom på kurshotellet. Kryss av i påmeldingsskjema hvis det er behov for overnatting. Reisen må deltakerne dekke selv.

Ekstra overnatting i forkant av kurset grunnet lang reisevei må bestilles og betales av den enkelte kursdeltaker. Ekstra overnatting kan bestilles via denne lenken: Bestillingslink

Felles middag anser vi som et ledd i nettverksbyggingen. Dersom du har anledning og ønsker å delta på middag må du krysse av i påmeldingsskjema.

Godkjenninger

• Kurset er godkjent av NSF som meritterende til klinisk spesialist i sykepleie/spesialsykepleie med totalt 15 timer

• Kurset er godkjent av Dnlf med 15 valgfrie kurspoeng i allmennmedisin for leger i spesialisering og spesialistenes etterutdanning (forlengelse av retten til tilleggstakst). Kurset bidrar til å dekke følgende læringsmål i ny spesialistordning: ALM-006, 012, 013, 043, 045, 048, 054, 060, 065, 075, og 085.
I patologi er kurset godkjent med 15 timer til den valgfrie kursdelen for leger i spesialisering, og i fødselshjelp og kvinnesykdommer med 15 timer som valgfritt kurs for leger i spesialisering og for spesialistenes etterutdanning. Kurset bidrar til å dekke følgende læringsmål i ny spesialistordning: FKM LM-021, 023, 047, og 060

Påmelding

Påmeldingsfrist: 5. februar 2024.
Påmelding til kurset og middagen er bindende.

Velkommen til nytt grunnkurs i Bergen!

Tid

Fra: Mandag 18. mars 2024
kl: 09.30

Til: Tirsdag 19. mars 2024
kl: 16.00

Sted

Raddison Blu Royal Hotel, Dreggsallmenningen 1

Pris

Kurset er gratis

Søknadsfrist

5. februar, 2024

Påmeldingsskjema